Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

5 tips om facturen sneller betaald te krijgen

Hoe eerder een debiteur uw factuur betaalt, hoe eerder u over uw liquide middelen beschikt en deze weer kan investeren in andere zaken. Snel betaalde facturen zorgen daarom voor meer zekerheid. In deze blog geven we een vijf tips om uw facturen eerder betaald te krijgen.

Tip 1: controleer vooraf de kredietwaardigheid van potentiële klanten

Het lijkt soms lastig om in te schatten of die nieuwe klant ook op tijd zal betalen. Toch is het bij een nieuwe klant verstandig om te controleren hoe kredietwaardig deze partij is. Als de kans groot is dat de klant niet tijdig zal betalen, dan is het verstandig om andere betalingsvoorwaarden te gebruiken, zoals een aanbetaling.

Door de betrouwbaarheid van klanten vooraf te controleren, verkleint u de kans op wanbetalers. U kunt dit doen met behulp van een kredietcheck.

Tip 2: maak vooraf duidelijke afspraken met de klant

Zo kan er later geen meningsverschil ontstaan over bijvoorbeeld de betalingsvoorwaarden. Zet uw betalingstermijn in de offerte, en benoem dit in een eventuele toelichting en in de algemene voorwaarden. Hierdoor worden uw facturen sneller betaald.

Tip 3: factureer en herinner op tijd

Stuur direct na het leveren van de dienst of het product de factuur. Hoe langer u wacht met het versturen van de factuur, hoe later de termijn ingaat en hoe later u daarom betaald krijgt. Let bij het opstellen van de factuur op de eisen van de Belastingdienst, zoals de juiste tenaamstelling. Dit zorgt ervoor dat uw factuur niet onnodig aangepast moet worden.

Betaalt een debiteur niet binnen de betalingstermijn? Ook dan is het belangrijk om de debiteur direct een betalingsherinnering te sturen. Doet u dit niet, dan bestaat de kans dat de debiteur niet doorheeft dat de betalingstermijn al is verstreken, of denkt dat het bij u geen prioriteit heeft dat de factuur tijdig wordt betaald. Door debiteuren te herinneren worden facturen sneller betaald.

Tip 4: neem telefonisch contact op met klanten wanneer betaling uitblijft

Persoonlijk contact kan een wereld van verschil maken. Neem daarom telefonisch contact op met uw debiteur wanneer de betaling uitblijft. Attendeer de debiteur op het feit dat de betalingstermijn is verstreken, en vraag wanneer u de betaling kunt verwachten. Blijf vriendelijk en zakelijk, maar maak concrete betaalafspraken.

Tip 5: besteed het debiteurenbeheer uit

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het debiteurenbeheer weet precies wat er moet gebeuren om facturen sneller betaald te krijgen. Zo’n bedrijf kan het betaalgedrag van uw klanten inzichtelijk maken en de juiste acties ondernemen op het juiste moment.

De debiteurenbeheerders van Credit Care kunnen uw debiteurenbeheer geheel of gedeeltelijk uit handen nemen en combineren innovatieve software met persoonlijk contact. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Back To Top