Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

Waarom het belangrijk is dat uw debiteurenbeheer op orde is

We zijn ons allemaal bewust van de financiële gevolgen die het coronavirus met zich mee heeft gebracht. Dit is ook te merken aan het betaalgedrag van uw debiteuren. Door het onverhoopt wegvallen van inkomen komen debiteuren in een lastig parket te zitten. Dit heeft als gevolg dat uw openstaande facturen wellicht onbetaald blijven. Dit is één van de redenen waarom het noodzaak is om uw debiteurenbeheer op orde te brengen. 

Wat is debiteurenbeheer? 

Onder debiteurenbeheer vallen alle activiteiten van uw onderneming die te maken hebben met het betaald krijgen van uw facturen. Deze activiteiten betreffen het factureren, aanmanen en het incasseren. Door de juiste prioriteit te stellen aan uw debiteurenbeheer houdt u het overzicht over uw openstaande facturen en voorkomt u wanbetaling. 

Hoe houdt u uw debiteurenbeheer op orde? 

Een geordend debiteurenbeheer is noodzakelijk voor uw onderneming. Maar hoe ga je hiermee om in een tijd waar onze economie hard is getroffen? We geven u een aantal tips over hoe u zelf uw debiteurenbeheer op orde brengt: 

  1. Overweeg om een expert in huis te halen die het debiteurenbeheer van uw bedrijf onderhoudt.
  2. Richt uw debiteurenbeheerproces beter in. Hiermee bedoelen we het proces dat plaatsvindt wanneer debiteuren uw openstaande facturen niet tijdig betalen. Binnen dit proces vallen betalingsherinneringen, aanmaningen, telefonische contactmomenten en eventueel het uit handen geven van de vordering aan een incassobureau. Wanneer een debiteur niet aan de betalingsverplichting kan voldoen, is het verstandig om met de debiteur in gesprek te gaan. Zo kunt u samen met uw debiteur de vervolgstappen bespreken. 
  3. Stel duidelijke en goed te begrijpen algemene voorwaarden op; hierin kunt u veel algemene zaken regelen, zoals betalingstermijnen en wat er gebeurt als er niet op tijd wordt betaald. Zorg ervoor dat u de algemene voorwaarden voor of bij het sluiten van de overeenkomst van toepassing verklaard op de overeenkomst. 
  4. Check voordat u een opdracht bevestigt of uw klant kredietwaardig is. Door het betaalgedrag en financiële status van uw klant te analyseren, kunt u inschatten of de klant genoeg financiële middelen zal hebben om tijdig aan uw factuur te voldoen. 

Wanneer u uw debiteurenbeheer op orde heeft, heeft u beter inzicht in de openstaande facturen en de acties die ondernomen moeten worden om deze betaald te krijgen. Wanneer u tijdig actie onderneemt om uw openstaande facturen betaald te krijgen, bijvoorbeeld door herinneringen en aanmaningen te versturen of door telefonisch contact met uw debiteuren op te nemen, zullen uw debiteuren sneller betalen.  

Uw debiteurenbeheer uit handen geven 

Naast de genoemde tips kunt u er ook voor kiezen uw debiteurenbeheer uit te bestedenBij Credit Care willen we u graag helpen om uw openstaande facturen betaald te krijgen. Op deze manier kunt u zich focussen op uw corebusiness en doen wij de rest.

Neem direct contact op
Back To Top