Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

Dispuut: wat is een dispuut en waarom moet u een dispuut zo snel mogelijk oplossen?

Wanneer een debiteur het niet eens is met een factuur kan hij of zij een dispuut melden. In deze blog leggen we uit wat een dispuut is en hoe u deze het beste kunt oplossen.

Wat is een dispuut?

Een dispuut is een geschil. Wanneer een debiteur het niet eens is met een factuur kan hij of zij een dispuut melden. De debiteur geeft dan aan dat het dispuut de reden is dat hij of zij niet (volledig) betaalt.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een fout staat op de factuur, of dat een debiteur niet tevreden is over het geleverde product of dienst. Het kan ook zo zijn dat de levering incompleet of fout was en dat de debiteur daarom niet wil betalen.

Dispuut oplossen

Wanneer een debiteur een probleem heeft met de factuur, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen zodat de debiteur alsnog betaalt. U wilt een goede relatie met de debiteur behouden en eventuele klachten serieus nemen. Staat er een fout in de factuur, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen. Pas wanneer u een juiste factuur stuurt, zal de debiteur betalen. Des te eerder een probleem wordt opgelost, des te eerder de factuur wordt betaald. Daarnaast laat het tijdig oplossen van een dispuut een goede service zien en verhoogt de klanttevredenheid.

Een lang openstaand dispuut zorgt voor een lang openstaande factuur, wat resulteert in een hogere Days Sales Outstanding (DSO). Een hogere DSO is niet gewenst. Hierdoor moet u langer wachten op uw liquide middelen en kunt u deze niet besteden.

Hoe pakken wij disputen aan bij Credit Care?

Wanneer een debiteur een probleem heeft met de factuur wilt u dit zo snel en goed mogelijk oplossen. Daarom maken wij het voor debiteuren makkelijk om een dispuut te melden in hun portaal of via de telefoon. Zo voorkomen we dat een debiteur niet weet waar hij of zij heen moet met het probleem en zorgen we voor een goede registratie, opvolging en afhandeling.

Bij Credit Care kunnen debiteuren gemakkelijk een dispuut melden. Debiteuren worden naar het portaal geleid waar ze onder andere het type dispuut kunnen aangeven. Ook kunnen ze het probleem toelichten en een bijlage toevoegen, zoals een foto van de levering of de factuur.

Daarbij zorgt een centrale dispuut registratie voor een overzichtelijke eigen administratie en faciliteert een betere opvolging en afhandeling. Ook kan het als input worden gebruikt om de dienstverlening van de opdrachtgever te verbeteren en soortgelijke disputen in de toekomst te voorkomen.

Debiteurenbeheer uitbesteden?

Wilt u uw debiteurenbeheer uitbesteden? Wij kunnen uw gehele debiteurenbeheer uit handen nemen, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

 

Nooit meer een blog missen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis nooit meer een blog of nieuwsbericht!

Back To Top