Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

Waarom debiteurenbeheer niet meer weg te denken is uit uw organisatie

Facturen opstellen, betalingen bijhouden, klanten nabellen en een persoonlijke klantrelatie onderhouden. Veel bedrijven hebben niet voldoende tijd of kennis om het debiteurenbeheer uit te voeren naast hun corebusiness. Dit kan leiden tot financiële risico’s. Door het gebrek aan focus wordt er te laat ingegrepen als een afnemer niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoet. Er ontstaan debiteurenrisico’s en cashflowproblemen die nadelige gevolgen kunnen hebben voor uw onderneming. U kunt deze risico’s tegengaan door in debiteurenbeheer te investeren. 

Wat is debiteurenbeheer? 

Debiteuren zijn de afnemers van uw producten of diensten die nog moeten betalen. Het debiteurenbeheer is gericht op het betaald krijgen van de openstaande facturen. De debiteurenbeheerder stelt facturen op, houdt de betalingen bij en neemt eventueel contact op met niet betalende afnemers.

Waarom is debiteurenbeheer belangrijk? 

Debiteurenbeheer wordt in vele bedrijven als een secundaire functie gezien. Hierdoor krijgt het niet de aandacht wat het verdient waardoor de kans op debiteurenrisico en cashflowproblemen toeneemt. Bedrijven waar het debiteurenbeheer wordt geschaard onder andere functies, verliezen hier de focus op. Er wordt wel eens gedacht dat het investeren in debiteurenbeheer moeilijk of niet zinvol is, maar niets is minder waar. Door te investeren in debiteurenbeheer, behoudt u de grip op het betaald krijgen van uw facturen. Hierdoor blijven het debiteurensaldo en de afschrijvingen op debiteuren laag waardoor er meer geld beschikbaar is. Daarom levert een effectief debiteurenbeheer een belangrijke, positieve bijdrage aan de financiële gezondheid van uw onderneming en een prettige klantrelatie met de afnemer.  

Liever uw debiteurenbeheer uitbesteden? 

Wij begrijpen als geen ander dat u uw kostbare tijd liever steekt in uw corebusiness. Door uw debiteurenbeheer aan Credit Care uit te besteden, kunt u zich weer focussen op datgene waar uw onderneming het beste in is. Wij bieden u daarnaast inzage via ons online portaal terwijl onze experts ervoor zorgen dat uw facturen betaald worden.

Neem direct contact op
Back To Top