Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

Zo zorgt u voor een positieve betaalbeleving bij uw klant

Naast dat u uw klant een dienst of product levert, heeft u verschillende contactmomenten met uw klant. Dit kan beginnen met een bezoek aan uw website en eindigen met de betaling. Al deze contactpunten zijn onderdeel van de klantreis. Wanneer een klant veel moeite moet doen om een factuur te betalen, zal dit hem of haar negatief bijblijven of zal hij afhaken. De kans bestaat dat de klant hierdoor ook negatief naar uw bedrijf gaat kijken. Dat wilt u voorkomen! Om een positieve betaalbeleving te creëren zijn er een aantal factoren belangrijk om in uw gedachten te houden. In deze blog vertellen we hoe u zorgt voor een positieve betaalbeleving bij uw klant.

Betaalbeleving van de klant

De betaalbeleving is hoe de klant het betaalproces ervaart. Kan de klant bijvoorbeeld gemakkelijk de betaling doen, met een paar simpele kliks? Of kost het de klant veel moeite om te betalen?
Hoe gemakkelijker een klant kan betalen, hoe groter de kans is dat er wordt betaald en hoe sneller de klant betaalt. Het zorgt ook voor een prettigere ervaring voor de klant. Het is voor zowel u als de klant belangrijk dat de betaling goed verloopt.

Onderdeel van de klantreis

De betaling is meestal een van de laatste stappen uit de klantreis, daarom is het belangrijk dat dit een positieve ervaring is voor de klant.

Een voorbeeld ter illustratie:

Wanneer u de IKEA heeft bezocht, hoe groot is de kans dat u een hotdog of ijsje heeft gehaald bij de uitgang? Woongigant IKEA ontdekte namelijk dat haar klanten de klantreis met een negatief gevoel afsloten, omdat de betaling geen leuke stap was in het proces. Om de klantreis positief te eindigen -zodat klanten met een positief gevoel terug dachten aan hun bezoek- besloot het bedrijf dat klanten na de kassa nog goedkope hotdogs en ijsjes konden kopen. 

Ook in uw bedrijf kunt u stappen ondernemen om de betaalervaring te verbeteren en daarmee de klantreis. U kunt de betaalbeleving verbeteren aan de hand van een aantal tips die we hieronder geven.

Tips voor het verbeteren van de betaalbeleving

1. Zorg voor betaalgemak

Ten eerste is het belangrijk dat klanten gemakkelijk een betaling kunnen voldoen. Zorg bijvoorbeeld voor QR-codes of andere manieren waardoor klanten snel en eenvoudig in hun betaalomgeving kunnen komen. Bij Credit Care versturen wij bijvoorbeeld betaallinks voor openstaande facturen via het door de debiteur gewenste medium.

Daarbij kunt u het betaalgemak bij uw debiteuren vergroten door meerdere betaalmethoden aan te bieden. Bij Credit Care bieden we klanten van opdrachtgevers meer dan vijftien verschillende betaalmethodes waarmee ze hun factuur kunnen voldoen.

U kunt zelf bepalen welke betaalmethoden er beschikbaar zijn voor de debiteur. Dit maakt het gemakkelijk voor debiteuren om de betaling te voldoen, er zit altijd wel een betaalmethode bij die zij prettig vinden.

2. Zorg voor duidelijkheid

Daarbij zorgt een duidelijke betaalomgeving voor een betere betaalbeleving. Zorg dat het duidelijk is waar een klant de factuur kan betalen, hoe een klant de factuur kan betalen en welke facturen hij moet betalen. Verwijder afleiding zodat de klant gefocust blijft op de betaling van de factuur. De vormgeving van de online omgeving speelt hierbij een grote rol.

Bij Credit Care kunnen debiteuren bijvoorbeeld het overzicht van hun openstaande en betaalde facturen inzien en in een keer meerdere openstaande facturen voldoen.

3. Zorg voor vertrouwen

Vertrouwen is onmisbaar wanneer een klant een betaling wil verrichten. Zorg dat de klant zich te allen tijde in een veilige betaalomgeving bevindt en maak dit ook duidelijk aan de klant. Op deze manier kan de klant zonder zorgen de betaling voldoen.

Bij Credit Care zorgen we ervoor dat uw debiteur zich in een beveiligde omgeving bevindt. Ook richten wij het portaal in naar uw huisstijl, zodat de debiteur weet dat hij met u te maken heeft en het vertrouwd is.

Geef klanten een positieve betaalbeleving

Samen met Credit Care zorgt u voor een prettige betaalbeleving voor uw klanten. Wij bieden de debiteuren van onze klanten gemak, duidelijkheid en vertrouwen tijdens de betaling. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact op
Back To Top