Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

Tenaamstelling factuur: de juiste naam op de factuur

Bij de tenaamstelling van de afnemer op een factuur gaat het nog wel eens mis. De tenaamstelling moet overeenkomen met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. In deze blog leggen we uit wat de risico’s zijn van een andere, of foutieve tenaamstelling op de factuur.

Wat is de juiste tenaamstelling op een factuur?

Wanneer u een factuur stuurt naar een bedrijf, moet de naam overeenkomen met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Alleen dan is de tenaamstelling correct.

Een factuur op naam van een van de vennoten is bijvoorbeeld niet correct, wanneer de factuur voor de onderneming bestemd is.

Waarom is de juiste naam belangrijk?

Wanneer de tenaamstelling op een factuur niet correct is, kan dit voor problemen zorgen. Het uitreiken van een onjuiste factuur kan leiden tot een boete van maximaal €5.278.

Wanneer een inkoopfactuur niet aan de vereisten voldoet, mag de afnemer btw die op de factuur staat niet verrekenen. Voor de afnemer is het dus ook belangrijk dat de factuur klopt. 

Soms vraagt een debiteur om de factuur op een andere naam te zetten. De debiteur handelt als privépersoon en vraagt bijvoorbeeld om de factuur naar zijn onderneming te sturen. Er zijn partijen die opzettelijk vragen om een andere naam op de factuur te zetten, om zo te proberen om onder de betaling van de factuur uit te komen. Wij adviseren dan ook om hier niet zomaar in mee te gaan en altijd de juiste tenaamstelling te gebruiken.

Betalen debiteuren niet op tijd?

Betalen uw debiteuren niet (op tijd)? U kunt uw gehele debiteurenbeheer uitbesteden aan Credit Care. Hierdoor krijgt u sneller betaald en heeft u geen omkijken meer naar uw debiteurenbeheer. Wanneer de debiteur in de pre-incassofase nog steeds niet betaalt kunnen wij de zaak kosteloos uit handen geven aan een incassobureau.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Back To Top