Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

4 tips om als bedrijf de coronacrisis te overleven

De coronacrisis treft het bedrijfsleven hard. De verwachting is dat het aantal faillissementen dit jaar zal toenemen, mede door het coronavirus. Om deze lastige periode te overbruggen, geeft Credit Care een aantal tips voor bedrijven.

Tip 1: Uitgaven verlagen

Zijn er kosten die u tijdelijk kunt verlagen? Sommige werkgevers vragen tijdelijk een tegemoetkoming in loonkosten aan via de NOW, om zo kosten te besparen. Een andere optie is om uw inkopen tijdelijk te verlagen. Zo vermindert u uw kosten.

Tip 2: Processen aanpassen

Een andere optie is om kritisch naar de bedrijfsprocessen te kijken. Is er bijvoorbeeld een manier om de omloopsnelheid te verhogen? Kunt u bijvoorbeeld uw voorraden verkleinen, om zo opslagkosten te verlagen? 

Door kritisch te kijken naar uw processen, kunt u misschien een verandering doorvoeren die u helpt om de coronacrisis goed door te komen. Misschien profiteert u zelfs na de coronacrisis van deze veranderingen. Bekijk wat u kunt doen om uw cash conversion cycle (CCC) te verkorten.

Tip 3: Afspraken maken

Ga in gesprek met klanten en leveranciers. Misschien mag u (enkele) facturen aan uw leveranciers later betalen, of kunt u ontvangsten naar voren halen. De coronacrisis heeft invloed op veel bedrijven, dus het is niet vreemd om hierover in gesprek te gaan met klanten en/of leveranciers. U kunt bijvoorbeeld uitstel van aflossingen aanvragen bij verschillende banken.

Tip 4: DSO verbeteren

Kijk naar manieren om uw DSO te verbeteren, zodat u sneller beschikt over uw geld. Lees hier meer over het verbeteren en verlagen van uw DSO.

Wanneer u debiteuren betaalgemak biedt, betalen zij eerder. Daarom bieden we bij Credit Care meer dan vijftien verschillende betaalmethoden, persoonlijk contact en een online portaal voor de opdrachtgever én de debiteur. 

Daarbij zorgen we voor consequente opvolging wanneer er niet binnen de betaaltermijn wordt betaald en wanneer betaalafspraken niet worden nagekomen.

Meer weten over het debiteurenbeheer van Credit Care? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op
Back To Top