skip to Main Content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

Gerechtelijke incasso

Wanneer uw factuur in de buitengerechtelijke fase niet wordt betaald.

Wat als u debiteur in de buitengerechtelijke fase niet tot betaling overgaat? U kunt in dat geval een rechter laten oordelen over uw vordering. Als een toewijzend vonnis is ontvangen en de betaling blijft nog steeds uit, dan kan Nova Legal, onderdeel van Nova Groep, de deurwaarder inschakelen om beslag te leggen, om op die manier uw vordering alsnog voldaan te krijgen.

Gerechtelijke incassoprocedure starten

Komt u er samen met uw debiteur er buitengerechtelijk niet uit, dan kunt u een gerechtelijke incassoprocedure starten.

U kunt samen met onze partner Nova Legal een gerechtelijke incassoprocedure starten. Er wordt in de gerechtelijke incassoprocedure door een rechter een oordeel gegeven over de vordering. U staat er niet alleen voor: Nova Legal staat u het gehele proces bij.

Net als Credit Care is Nova Legal onderdeel van Nova Groep. Nova Legal start voor u de gerechtelijke procedure en werk op de wijze zoals u dat van Nova Groep gewend bent.

Samenwerking met Nova Legal

Credit Care heeft een nauwe samenwerking met Nova Legal, ook onderdeel van Nova Groep. Worden uw facturen in de buitengerechtelijke fase niet betaald? Dan kan Nova Legal een gerechtelijke procedure starten.
Door de korte lijntjes tussen de verschillende bedrijven van Nova Groep, bent u bij ons aan het juiste adres.

Credit Care: Gerechtelijke Incasso

Een gerechtelijke procedure is een laatste poging om uw geld terug te krijgen; wij zorgen ervoor dat u bijgestaan wordt tijdens de procedure en laten het vonnis ten uitvoer leggen’.

Wat kunt u verwachten?
Experts in het vak

De juristen van Nova Legal voeren al jaren gerechtelijke incassoprocedures. Zij weten als geen ander hoe je dit het beste aan kunt pakken en hoe je zaken wint.

Op de hoogte

U wordt op de hoogte gehouden van de stand van zaken tijdens de procedure. Zo weet u altijd hoe uw zaak ervoor staat.

Hoe ziet een gerechtelijke incassoprocedure eruit?

Stap 1. De dagvaarding

De juristen van Nova Legal stellen een dagvaarding voor u op. Dit is een oproep om voor de rechter te verschijnen. Hierin staat onder andere wat u vordert en de grondslag van uw vordering.

Nova Legal weet precies aan welke juridische vereisten de dagvaarding moet worden voldaan. De dagvaarding wordt door onze deurwaarder aan uw debiteur betekend/overhandigd. Daarmee vangt de procedure aan.

Stap 2. Behandeling van de zaak

De debiteur wordt in de gelegenheid gesteld om te reageren op de dagvaarding. Reageert de debiteur niet dan wordt de vordering in beginsel bij verstek toegewezen en ontvangt u een toewijzend vonnis van de rechtbank. Als de debiteur wel reageert, kan de procedure ofwel schriftelijk worden voortgezet of wordt er een comparitie gelast. Dit is een zitting waarbij beide partijen aanwezig moeten zijn. De rechter bepaalt het verloop van de gerechtelijke procedure.

Stap 3. Het vonnis

De rechter bepaalt welke partij in welke mate gelijk krijgt en stelt een vonnis op. Indien u een toewijzend vonnis verkrijgt, zorgt Nova Legal dat er met dat vonnis beslag gelegd wordt bij de debiteur om op die manier uw vordering alsnog voldaan te krijgen. Hierbij kunt u denken aan bankbeslag of beslag roerende zaken.

Contactgegevens

085 – 1303 230

info@credit-care.com

Damsterplein 8

9711 SX Groningen

Claude Debussylaan 46

1082 MD Groningen

Wij zijn te bereiken op:

Maandag t/m vrijdag van 09:00-12:30 en 13:00-17:00.

Denkt u erover om een gerechtelijke incassoprocedure te starten?

Wij kunnen uw zaak bespreken en u voorzien van advies of een gerechtelijke procedure voor u starten. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we samen wat de kans van slagen is.

Back To Top