Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

Disputen registratie oplossing van Credit Care

Disputen van debiteuren worden vaak niet (goed) geregistreerd. Hierdoor worden problemen niet opgelost en betaalt de debiteur meestal niet. Daarom is het belangrijk om een dispuut zo snel mogelijk op te lossen. Bij Credit Care hebben we daarom een oplossing ontwikkeld voor disputen registratie, opvolging en afhandeling.
Wat houdt de disputen registratie oplossing in?

In onze dispuut oplossing worden disputen centraal geregistreerd en houden we het overzicht van de status van gemelde disputen.
Alle disputen, of ze nou telefonisch, schriftelijk of via het portaal binnenkomen, worden geregistreerd in het systeem. Hiermee wordt het overzicht bewaard en kan de status van een dispuut worden gevolgd. Het (goed) registreren van disputen kan in een eventuele gerechtelijke procedure ook van belang zijn. Bij onze centrale disputen registratie worden disputen snel en duidelijk opgelost, zodat uw facturen eerder worden betaald en u een hogere klanttevredenheid heeft.

  • Snellere doorlooptijd
  • Betere registratie
  • Betere dossiervorming
  • Meerdere kanalen
  • Hogere klanttevredenheid
  • Facturen sneller betaald
Hoe werkt het?

Debiteur meldt dispuut

Wanneer de debiteur het niet eens is met de factuur, kan deze gemakkelijk een opmerking of dispuut registreren in het online portaal. Hier kan de debiteur aangeven wat er aan de hand is en waarom hij of zij de factuur niet (volledig) wil betalen. Een debiteur kan het dispuut ook telefonisch of via de mail doorgeven. Alle disputen worden geregistreerd.
Nadat het dispuut is gemeld, gaat een medewerker hier direct mee aan de slag.

Koppelen aan categorie

Vervolgens wordt het dispuut gekoppeld aan een categorie. Hiervoor gebruiken we verschillende categorieën. Voorbeelden van categorieën zijn:

Verkeerde tenaamstelling
Verkeerde levering
Duplicaat
Product/dienst niet ontvangen
Bestelling geannuleerd

Op basis van de categorie wordt het dispuut toegewezen aan een actiehouder. Deze persoon zorgt ervoor dat het dispuut wordt opgelost.

Dispuut oplossen

De actiehouder gaat aan de slag met het dispuut. Aan de hand van werkafspraken die zijn gemaakt met de opdrachtgever, handelen wij het dispuut zelf af of zetten het dispuut door naar de juiste persoon binnen de organisatie van de opdrachtgever.

Samen met de opdrachtgever zorgen we ervoor dat het probleem wordt opgelost. We zien dat de doorlooptijd van disputen met onze oplossing drastisch wordt verminderd.

Wat kunt u verwachten?

Duidelijk voor de opdrachtgever

De online disputen registratie heeft voordelen voor de opdrachtgever. De opdrachtgever kan te allen tijde inloggen in het online portaal. Daar kan de opdrachtgever de status van alle facturen inzien, hierin staan ook de eventuele disputen. Een goede registratie en afhandeling van het dispuut met de debiteur zorgt voor een hogere klanttevredenheid van uw debiteur.  

Duidelijk voor de debiteur

Daarnaast is de online disputen registratie prettig voor de debiteur. Debiteuren kunnen gemakkelijk een dispuut of vraag melden via verschillende kanalen. We communiceren duidelijk en houden de debiteur op de hoogte. Door onze aanpak worden disputen sneller opgelost en bieden we een goede service aan debiteur én opdrachtgever.

Kom erachter wat wij voor u kunnen betekenen.

Vul het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met u op.

Back To Top