Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

Betaalsysteem iDeal gaat vernieuwen

Het jaar van 2021 staat bij iDeal in het teken van vernieuwing, niet alleen met het vertrek van CEO Piet Mallekoote ook met de transformatie van iDeal zelf. Er wordt fors geïnvesteerd om de onderliggende techniek te moderniseren en nieuwe (waardevolle) diensten toe te voegen aan iDeal, aldus Currence het moederbedrijf van iDeal.

Wat is iDeal

iDeal is het meest gebruikte online betaalsysteem van Nederland. Het unieke aspect wat iDeal in tegenstelling tot andere betaalmethoden biedt, zoals Apple Pay o.a., is dat de betaalmethode bij veel banken is geïntegreerd. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden, het zit standaard in de bankapp, aldus een woordvoerder van Currence.  

Het bedrijf is betrokken bij ongeveer 70% van alle online aankopen en heeft hierdoor een dominante marktpositie. Doordat er een sterke groei is in het aantal online aankopen, mede door Corona, is er een sterkere groei van het aantal iDeal-transacties.

Wat wordt er vernieuwd

Vanaf medio 2021 wordt het afrekenen met iDeal voor consumenten nog gemakkelijker en het vergt nog maar enkele kliks. Op dit moment wordt er gevraagd om een bank te selecteren, in de toekomst wordt de voorkeursbank voor iDeal-betalingen onthouden. Ook worden, desgewenst, de adresgegevens automatisch ingevuld. Onder andere door deze vernieuwingen kunnen betalingen in de toekomst sneller worden uitgevoerd. Wanneer de wijzigingen worden doorgevoerd is niet bekend.

Credit Care maakt gebruik van iDeal

Bij Credit Care bieden wij de opdrachtgevers van debiteuren de mogelijkheid om facturen te voldoen op 15 verschillende manieren, waaronder via iDeal. Zo bieden we debiteuren de lokaal meest gebruikte betaalmethode en worden facturen sneller betaald.

Ook uw debiteurenbeheer uitbesteden aan Credit Care? 

Besteed eenvoudig uw debiteurenbeheer uit aan Credit Care, hierdoor bespaart u tijd en geld. Zo kunt u zich focussen op uw core business. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Meer over debiteurenbeheer
Back To Top