Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

Coronavirus: voorkomen is beter dan genezen

Al 7431 mensen in Nederland zijn besmet met het coronavirus en dit aantal loopt iedere dag op. Het virus is overal voelbaar, ook in de economie. In Nederland wordt dit jaar een stijging in het aantal faillissementen verwacht, die door het coronavirus alleen maar zal worden versterkt. Het risico dat facturen niet worden betaald neemt toe, omdat de kans dat een debiteur failliet gaat groter is. Voor u als ondernemer is het daarom belangrijk om een adequaat debiteurenbeheer te voeren, zodat uw bedrijf niet de dupe wordt van het coronavirus.

Meer faillissementen in 2020 door coronavirus

Terwijl in 2018 nog het laagste aantal faillissementen sinds 2001 plaatsvond, neemt het aantal faillissementen nu weer toe. Door onder andere het coronavirus en de brexit is de verwachting dat het aantal faillissementen alleen maar meer zal toenemen.

In China zagen we al dat het coronavirus de economie kan verstoren. In Azië groeit de onzekerheid en loopt de internationale handel terug. Het is de verwachting dat het aantal faillissementen daar in 2020 zal toenemen met 4 procent. Er is ook een neerwaartse groeiverwachting van het bruto binnenlands product. De verwachting is dat het aantal faillissementen in Nederland in 2020 met 3 procent zal toenemen. Nederlandse bedrijven voelen de druk om hun facturen betaald te krijgen, en dat lijkt terecht.

Voorkomen is beter dan genezen

De verslechterende economische vooruitzichten vormen ook een gevaar voor úw facturen. Door een stijging in faillissementen zullen meer partijen hun facturen niet (op tijd) kunnen betalen. Het is daarom belangrijk om een strak debiteurenbeheer uit te voeren. U wilt niet het risico lopen dat ú straks niet aan uw betalingsverplichtingen kunt doen.

Handel adequaat wanneer een debiteur niet op tijd betaalt. Besteed uw debiteurenbeheer uit aan de professionals van Credit Care. Wij stroomlijnen uw debiteurenbeheer en zorgen ervoor dat uw debiteuren betalen. We hebben alles goed onder controle, want: voorkomen is beter dan genezen!

Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op
Back To Top