Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

Ondernemers onzeker over hun eigen financiële kennis

Het is voor ondernemingen van groot belang dat hun facturen op tijd worden betaald. Daarmee kunnen zij hun lasten voldoen en nieuwe investeringen financieren. Er is onderzoek gedaan naar factoren die bijdragen aan een gezond betaalbeleid van ondernemingen. Uit het onderzoek van Funding Circle blijkt dat succesvolle ondernemers actief bezig zijn met hun eigen betaalbeleid.

Dagelijks bezig met bankzaken

Het onderzoek laat zien dat zeven op de tien ondernemers dagelijks bezig is met bankzaken. Daarbij blijkt dat de ondernemers over het algemeen niet genoeg middelen inzetten voor zaken rondom betaling en facturatie. Het onderzoek laat zien dat bij 62 procent van de ondernemingen de ondernemer de enige binnen de organisatie is die dagelijks actief bezig is met debiteurenbeheer. Dit doet de ondernemer naast al zijn of haar andere werkzaamheden.

Onzekerheid en moeite

Ook uiten de ondernemers onzeker te zijn over hun financiële kennis. Het onderzoek geeft aan dat bijna de helft van de geïnterviewde ondernemers geen voorzorgsmaatregelen treft tegen wanbetaling. Ten slotte geven de ondernemers aan dat zij soms moeite hebben met het op tijd voldoen van een betaling.

Zorg voor zekerheid

Credit Care snapt dat ondernemen uit veel facetten bestaat. Daarom helpen wij ondernemers graag door het debiteurenbeheer van organisaties uit handen te nemen. Uw facturen worden dan beheerd door experts, zodat u zich kunt focussen op uw core business.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Benieuwd naar het volledige rapport van Funding Circle? Dan kunt u deze hier vinden.

Bron: Funding Circle

 

Back To Top