Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

iDEAL 2.0: nu nóg makkelijker online betalen

Vrijwel iedereen is inmiddels bekend met de betaalmethode iDEAL. Na ruim 18 jaar krijgt de populairste online betaalmethode van ons land een grote update: iDEAL 2.0. Er is veel veranderd in het doen van online betalingen, dus komt iDEAL met een aantal belangrijke vernieuwingen. Het doel: een betere betaalervaring voor (online)bedrijven en consumenten. In deze blog leest u waarom iDEAL verandert, wat er anders is en wat de voordelen zijn voor uw debiteurenbeheer.

Waarom verandert iDEAL?

In 2005 is iDEAL gelanceerd en sindsdien is het uitgegroeid tot de meest gebruikte betaalmethode van Nederland. Zo dekte iDEAL in 2022 zo’n 70% van de betaalmarkt voor webwinkels. Veel Nederlanders hebben op deze wijze wel eens gebruik gemaakt van iDEAL.

Maar sinds 2005 is er heel veel veranderd in hoe we online betalen. In plaats van de computer, gebruikt men bijvoorbeeld steeds vaker de telefoon om te betalen. De verwachtingen van gebruikers zijn daarbij ook flink veranderd. Ze verwachten perfectie in het betaalproces, vanaf het invullen van gegevens tot aan de betaling.

Om bij te kunnen blijven verandert iDEAL mee met de behoeften van consumenten en bedrijven. De introductie van iDEAL 2.0 is al begonnen en in de loop van 2023 en 2024 zal deze verder worden uitgerold.

Wat is nieuw in iDEAL 2.0?

Momenteel staat de bank centraal in het betaalproces van iDEAL. Bij iDEAL 2.0 zal de focus meer liggen op de gebruikers en hun voorkeuren.

De nieuwe betaalpagina van iDEAL zal hiervoor gaan zorgen. Er hoeft dan niet meer worden gekozen via welke bank zal worden betaald. De gebruiker bewaart zijn voorkeurrekening en bezorggegevens via hun bank in een eigen iDEAL-profiel. Deze gegevens kunnen tijdens het betaalproces automatisch worden ingevuld, zodat het betalen nóg makkelijker wordt.

De volgende functionaliteiten zijn toegevoegd:

  • iDEAL Checkout: klanten slaan hun betaalgegevens op via iDEAL. Zo hoeven deze niet meer worden ingevuld bij het doen van online betalingen.
  • iDEAL Snel betalen: de favoriete bank van de klant wordt automatisch geselecteerd op basis van de klantvoorkeuren. Dat resulteert in een versnelde afhandeling van de betaling.
  • iDEAL QR: klanten betalen direct via de bankapp, met een QR-code.

Dit zijn alle nieuwe functies voor nu, maar er zal in de toekomst nog meer worden toegevoegd aan iDEAL 2.0.

Wat zijn de voordelen van iDEAL 2.0?

Het doel van iDEAL 2.0 is om een betere betalingservaring te bieden. Dat heeft niet alleen voordelen voor de consument, maar ook voor ondernemers.

Met de nieuwe functies van iDEAL 2.0 ervaart de klant minder frictie bij het betalen. Het proces gaat namelijk sneller en makkelijker. Minder frictie betekent een betere gebruikerservaring, met als gevolg meer tevreden klanten.

Credit Care & iDEAL 2.0

Eén van de betaalmethoden die wij aanbieden is iDEAL. Debiteuren kunnen nu nog sneller en makkelijker hun facturen voldoen dankzij iDEAL 2.0. Snelle betalingen zijn een belangrijk onderdeel van een strak debiteurenbeheer. Hiermee houdt u uw cashflow gezond en behoudt u een goede relatie met uw klanten.

Credit Care kan uw debiteurenbeheer deels of volledig uit handen nemen. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Plan dan vrijblijvend een demo in!

Gratis demo plannen
Back To Top