Skip to content
085 - 1303 230 info@credit-care.com

Betalen met QR-code 

We kennen allemaal QR-codes: een vierkant met kleine zwarte blokjes die u kunt scannen. U kunt ze bijvoorbeelden vinden op een visitekaartje, als mobiele instapkaart voor uw vlucht, of in de supermarkt. Sommige facturatie en credit management software maakt het ook mogelijk om met een QR-code een factuur te betalen. In deze blog vertellen we daar meer over.

Wat is het?

Een QR-code is een vierkant, tweedimensionaal stuk code dat informatie bevat. De code kan worden gescand, bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon, waarna de informatie van de QR-code wordt weergeven.

QR is een afkorting en staat voor ‘Quick Response’, in het Nederlands ‘snelle reactie’.

Er zijn statische en dynamische codes. Statische codes slaan gegevens op in een tekstvorm of leiden direct naar een webpagina. De informatie of de link kan niet zomaar worden bewerkt. Bij dynamische codes kan dit wel. Dynamische codes leiden naar een server, waar instructies via een database zijn opgeslagen die bepalen waar de gebruiker naartoe gaat of wat de verdere procedure is. Dit kan later worden aangepast.

Streepjescode versus QR-code

Een QR-code heeft wat weg van een streepjescode, maar is iets anders. Een QR-code werkt met blokken in plaats van met streepjes. Bij een streepjescode wordt informatie alleen in de breedte opgeslagen, maar bij een QR-code wordt er zowel in de breedte als in de hoogte informatie opgeslagen. Een QR-code kan daarom veel meer informatie bevatten.

Betalen via een QR-code bij een online payment provider

Steeds vaker kunnen producten en diensten worden afgerekend door middel van het scannen van een QR-code en de transactie af te ronden met een bankieren app. Meestal werkt dit als volgt: u opent uw betaalapp en klikt op het QR-symbool. Vaak staat dit rechtsboven in de hoek. Vervolgens kunt u met de camera van uw telefoon de QR-code scannen. Wanneer de scan compleet is, kunt u inloggen en de betalen uitvoeren.

Dit is bijvoorbeeld hoe het bij ons werkt bij het Mollie betaalscherm. Dit zijn echter QR-codes die meestal verlopen na een bepaalde tijd (bijvoorbeeld 5 minuten). QR-codes die in onze brieven worden gebruikt zijn vaak QR-codes die een link bevatten die vervolgens doorsturen na een betaalscherm. Deze QR-codes worden dan ook niet gescant met een bankieren app, maar met de camera of QR-code scan app. Vervolgens moeten ze het hier met de app voldoen.

Klanten laten betalen via een QR-code

Het is ook mogelijk om klanten te laten betalen via een QR-code. U kunt de code bijvoorbeeld op uw factuur zetten. In de credit management branche wordt steeds vaker gebruikt gemaakt van QR-codes. Bij Credit Care bieden we onze opdrachtgevers de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. We merken dat debiteuren hier in toenemende mate gebruik van maken, aangezien het gebruiksvriendelijk is.

Uw klanten laten betalen via een QR-code?

Betalingen via QR-code worden steeds populairder en naar verwachting wordt dit de nieuwe standaard. Credit Care biedt debiteuren meer dan vijftien verschillende manieren om facturen te voldoen. Denkt u eraan om uw debiteurenbeheer uit te besteden? Wij vertellen u graag meer. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op
Back To Top