skip to Main Content
085 - 1303 230 info@credit-care.com
Referentie Op Factuur: Waarom Het Verstandig Is Om Een Factuurreferentie Op De Factuur Te Zetten

Referentie op factuur: waarom het verstandig is om een factuurreferentie op de factuur te zetten

Soms kan het handig zijn om een factuurreferentie op de factuur te zetten. Een factuurreferentie geeft aan over welke bestelling de factuur gaat. Dit kan bijvoorbeeld de opdracht, het bestelnummer of ordernummer zijn. Een referentie maakt het voor uw klanten duidelijk om welke betaling het precies gaat.

Wat is een factuurreferentie?

Een factuurreferentie laat zien over welke betaling de factuur precies gaat. Het is een plek op de factuur waarop bijvoorbeeld staat om welk bestelnummer, ordernummer of inkoopnummer het precies gaat. Hiermee is het duidelijk om welke factuur het gaat. 

In onderstaande afbeelding ziet u hoe een factuur met factuurreferentie eruit kan zien. Er zijn meerdere plekken en dingen die u bij de factuurreferentie kunt zetten. Door de referentie dikgedrukt te maken is de referentie meteen duidelijk voor de debiteur.

Een referentie kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

Waarom een referentie op de factuur zetten?

U bent niet verplicht om een factuurreferentie op uw facturen te zetten, maar we raden het wel aan. Door een factuurreferentie op de factuur te zetten hoeft een debiteuren niet elke factuur te openen om te achterhalen om welke bestelling het gaat. Debiteuren kunnen de factuur gemakkelijk opzoeken in hun administratie. Zo kunnen ze meteen zien bij welke bestelling de factuur hoort. Hierdoor betalen debiteuren vaak vaak sneller.

Het is voor u meestal een kleine moeite om een factuurreferentie op de factuur te zetten, maar u kunt uw debiteuren er een groot plezier mee doen. Vooral grote bedrijven willen graag een referentienummer zien, omdat het voor hen complex is om van alle facturen uit te zoeken bij welke bestelling deze hoort.

Betalen uw debiteuren niet op tijd? 

Worden uw facturen niet op tijd betaald? Wij helpen u graag. We kunnen uw debiteurenbeheer geheel of gedeeltelijk overnemen, zodat uw facturen eerder worden betaald. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Back To Top